JAN KAMMINGA NIEUWE VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT REALNEXT

Amsterdam, 29 maart 2017 – Per 1 februari is Jan Kamminga de nieuwe voorzitter van RealNext, platform voor de meest complete verzameling van beschikbare bedrijfsobjecten in Nederland. Hij neemt hierbij het stokje over van Annemarie Jorritsma die vanaf de oprichting in 2003 nauw betrokken is geweest om de onafhankelijkheid en transparantie van RealNext binnen de commerciële vastgoedbranche te bewaken.

Vastgoedplatform RealNext is opgericht samen met founding partners JLL, Cushman & Wakefield en CBRE met als belangrijkste doel de transparantie in de markt van commercieel vastgoed te verhogen via een decentraal platform, oftewel een compleet marktaanbod op de website van iedere bedrijfsmakelaar. Inmiddels neemt een groot aantal bedrijfsmakelaars deel aan RealNext (70 vastgoedadviseurs welke samen goed zijn voor 70% van het commerciële vastgoedaanbod) en heeft het platform een prominente positie in de markt verworven. Deze groei is een van de redenen waarom mevrouw Jorritsma afscheid neemt.

Annemarie Jorritsma:
“Nu het platform volwassen is geworden en de deelnemers het steeds meer weten te waarderen is voor mij de tijd gekomen RealNext te verlaten. Ik heb het altijd met veel plezier gedaan en zie in Jan Kamminga, die de sector natuurlijk van binnen en van buiten kent, een waardige opvolger. Overigens hebben natuurlijk ook de overige leden van de Raad van Toezicht een grote bijdrage geleverd. Tenslotte is ook de directie, vertegenwoordigd door Monique Blank, in zeer goede handen. Ik vertrouw erop dat RealNext met al deze mensen in staat zal zijn haar belangrijke rol te continueren.”

Jan Kamminga over zijn positie bij RealNext:
“Ik ben vereerd met mijn nieuwe rol als voorzitter van de Raad van Toezicht van een mooi initiatief als RealNext. Ik zie het als een geweldige uitdaging om dit platform in deze nieuwe fase van innovatie en groei richting een nog groter bereik onder de Nederlandse bedrijfsmakelaardij te adviseren en richting te geven. Ik kijk uit naar een vruchtbare samenwerking met de overige leden van de Raad van Toezicht en directie van RealNext en zie de toekomst met veel positiviteit tegemoet!